Wat neem jij mee als lunch naar je werk?

Wat neem jij mee als lunch naar je werk?

Kom je telkens weer in de verleiding om de kantine op je werk leeg te kopen omdat je eigen lunch zo saai is? Dat hoeft niet langer. Met deze lunches wil je niet anders dan je eigen eten opeten.

 

 

Aziatische lunchsalade to go

Ingrediënten

50 g eiernoedels
20 g gedroogde mango
50 g mesclun salade
90 g sojabonen (bakje 175 g)
50 g gebraden-kipfiletplakjes (bakje 150 g)
1 el geroosterd zwart sesamzaad
2 el Oosterse wortel-limoendressing

Bereiden
Kook de eiernoedels 5 min. Spoel af onder koud stromend water. Snijd de gedroogde mango in dunne reepjes. Doe achtereenvolgens de sla, mango, sojabonen, noedels, kipfilet en sesamzaad in een to-go bakje. Neem de dressing apart mee.

 

Clubs­and­wich met ru­co­l­a­crè­me, gar­na­len en kip

 

Ingrediënten

20 g rucolasla

40 g verse roomkaas

30 g cocktailgarnalen

1 el mayonaise

Halve el zongedroogde tomatentapenade

2 a 4 sneetjes brood

1 vleestomaat in plakjes

40 g gerookte kipfilet in plakjes

Bereiden
In keukenmachine helft van rucola met verse roomkaas pureren. Op smaak brengen met zout. In kom garnalen, mayonaise en tapenade door elkaar roeren. Sneetjes brood besmeren met rucolacrème. Helft van tomaat over een sneetje brood verdelen en licht bestrooien met zout. Garnalensalade erover verdelen. Afdekken met nog een sneetje brood met besmeerde kant naar boven. Rest van rucola en tomaat en kip erover verdelen. Afdekken met laatste sneetje brood, met besmeerde kant naar beneden. Sandwiches op je bord leggen en diagonaal snijden. Het stapeltje met een coctail prikker vaststeken.

 

Tosti

 

Ingrediënten

2 sneetjes brood

Plakje ham

Plakje kaas

Eventueel curry/ ketchup na keuze

 

Bereiden:

De tosti mag zeker niet in dit lijstje ontbreken!

Lekker, makkelijk en snel.

Sneetje brood voorzien van plakje ham/kaas vervolgens het andere sneetje brood erop en in het tosti apparaat ( deze niet aanwezig ) in de pan in ook een goed alernatief.

 

Snelle sushi

 

Ingredienten

75 g witte sushirijst

0,5 avocado’s

0,5 komkommers

0,25 winterpeen

0,5 pakken norivellen

sojasaus

wasabi

50 g plakjes gerookte zalm

 

Rijst

Spoel de rijst en laat circa 15 minuten weken in het water.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

Laat de rijst afkoelen.

 

Vulling voorbereiden

Schil de avocado, haal de pit eruit, en snijd de avocado in langwerpige dunne plakken.

Was en halveer de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommers in lange repen.

Schil en rasp de winterpeen met een fijne rasp in dunne slierten.

Zet een bakje water en alle overige ingrediënten klaar.

 

Sushi maken

Leg het sushimatje op je snijplank.

Leg daarop een norivel met de glanzende kant naar onderen.

Verdeel circa 4 eetlepels rijst gelijkmatig over het norivel..

 

Zalm sushi

Breng nu een laagje wasabi aan.

Leg daar de zalm op.

Leg daarop de avocado, reepje komkommer en wortel.

Maak het uiteinde van het norivel nat met een beetje water.

Rol de sushi stevig op en laat de rol opstijven.